Pakken inneholder: 

Forutsetter inntil 30km reisevei t/r.
Pakken benytter wifi. Er ikke wifi med internett tilgjengelig, kan sentral med 4G simkort leveres på forespørsel.

Bad inntil 8m2

Pakken inneholder: Varmekabel, termostat, 1 stykk dimmer, lysbryter, 4 stykk downlight, punkt for baderoms innredning (levert av andre) stikkontakt ved baderoms innredning, jordfeilautomat med ny kurs til badet, avtrekksvifte, 2 oppmøter og inntil 30 km reisevei t/r.

Forbehold: Det tas forbehold om at det eksisterende berørte anlegget er i forskriftsmessig stand og at det er plass i sikringsskapet. Demonteringer av eksisterende anlegg er ikke med i denne pakken. Underlag for varmekabel er forutsatt klargjort før denne legges.

Fordelene med hjemmeladestasjon for elbil

Økningen i salg av elbiler her til lands viser ingen tegn på å bremse ned. I tillegg til de miljømessige og økonomiske fordelene denne utviklingen medfører, kan du med en hjemmeladestasjon selv bestemme når du skal lade og bli mindre avhengig av ladestasjoner i bybildet eller på vei hjem fra arbeidsplassen.

Storhamar Elektro, Hamar har kompetanse på installasjon av hjemmeladestasjoner og tilpasning av løsninger til dine behov og det elektriske anlegget i din bolig. Vi hører gjerne fra deg som ønsker å installere elbillader i Hamar, Stange og Løten. Ta kontakt med oss for befaring og løsningsforslag.

Farene ved lading med vanlig stikkontakt

Dessverre er det fremdeles slik at de fleste elbil-eiere kobler seg til i vanlig stikkontakt når de skal lade bilen. Mange tenker ikke over at en stikkontakt på vanlig kurs ikke er egnet for strømkapasiteten elbiler trenger eller over hvor lang tid denne belastningen pågår. Stikkontakter på vanlig kurs er i liten grad egnet for denne type påkjenning. Resultatet kan i beste fall være overbelastning og at hovedsikringen går, og i verste fall brannutvikling.

Dersom du ønsker effektiv og trygg lading natten gjennom, er det viktig at du lader din elbil med en hjemmeladestasjon som er tilpasset kapasiteten på det elektriske anlegget i din bolig. Når alt er montert i henhold til gjeldende forskrifter og av hensyn til elsikkerheten, har du en ladestasjon som kan bidra til en positiv effekt på boligens verdi og sikkerhet.

Autorisert montør av hjemmeladestasjoner

Storhamar Elektro har bred erfaring med montering av hjemmeladestasjoner for ulike typer elbiler, blant annet Easee, Zaptec, Garo, Defa, Proxll og Tesla. Vi bistår med å utarbeide løsningsforslag i overensstemmelse til elsikkerhet og regelverk, og kommer gjerne på befaring for å sjekke det elektriske anlegget i din bolig. Vi har oppdatert kompetanse på regelverk og elsikkerhet i forbindelse med lading av elbiler og kan gi råd og løsningsforslag.

Storhamar Elektro kan i tillegg skilte med egen autorisasjon på montering av Teslas egne ladestasjoner. Ta kontakt for løsningsforslag og tilbud.

1. Effektiv og sikker lading med ladestasjon

Brannsikkerhet er det absolutt viktigste argumentet for å montere en ladestasjon hjemme. Du kan lade elbilen med vanlig stikkontakt, men husk at vanlige stikkontakter ikke er konstruert for å tåle høy belastning over tid. På grunn av dette er det ikke lov å trekke mer enn 10 ampere (2,3 kilowatt), da det vil overbelaste stikkontakten og dermed utgjøre en brannfare.

Ønsker du å lade elbilen raskere og med høyere ampere, må du installere en ladestasjon. Da kan du få opp til 32 ampere (22 kilowatt) i timen. Dette vil gi deg mer effektiv lading av elbilen, i tillegg til at du er sikret mot overbelastning og branntilløp.

2. Praktisk og funksjonelt

Med ladestasjon hjemme slipper du hasteturer til bensinstasjonen eller andre ladestasjoner. Du kan enkelt og effektivt lade bilen hjemme. Har du en smart ladestasjon kan du også stille inn tidsintervaller som du ønsker at bilen skal lade, og dermed alltid ha en fulladet bil, samtidig som du sparer strømutgifter.

3. Spar strømutgifter over tid

Det finnes flere typer ladestasjoner som du kan installere, både enkle og smarte typer. Med den enkle ladestasjon kan du trygt lade elbilen din på riktig kurs og med riktig ampere. Velger du en smart ladestasjon får du i tillegg en del funksjoner med på kjøpet, som ytterligere tilrettelegger for tids- og kostnadsbesparelser. En smart ladestasjon gir deg blant annet mulighet til å stille inn når du ønsker at bilen skal lade og hvilken effekt den skal lades med.

4. Øker verdien på boligen

Det er ingen tvil om at elbilen har kommet for å bli. I 2019 ble det for første gang solgt flere nullutslippsbiler enn andre biler i Norge. Det betyr at behovet for ladestasjoner for elbiler øker, og flere vil se etter dette når de skal kjøpe bolig. Dermed vil en ladestasjon være et godt salgsargument og øke verdien på din bolig, dersom du skal selge.

5. Miljøvennlig løsning

Elbiler er i de aller fleste tilfellene bedre enn bensin- og dieselbiler når det kommer til global og lokal luftforurensning. I tillegg er elektriske biler langt mer energieffektive enn vanlige biler. Dersom du installerer en ladeboks, vil du ha kontroll på strømforbruket og spare strøm over tid. Smarte ladestasjoner vil kunne justere strømbruket ytterligere.

Ta kontakt med oss

Storhamar Elektro er en autorisert montør av ladestasjoner, og har lang erfaring med installering av ulike typer ladestasjoner til elbil. Ved å la oss utføre jobben, kan du være trygg på at ladestasjonen er skikkelig montert og at DSBs forskrifter for elsikkerhet er fulgt.

På tide å installere en ladeboks for elbil hjemme? Send oss en henvendelse!

Ta kontakt

post@storhamarelektro.no62 55 55 60
2312 Ottestad v/Hamar
Personvern
© 2022 Storhamar elektro as |
nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS