5 fordeler med ladestasjon til elbil

Ved å installere en ladestasjon hjemme sørger du for en tryggere og mer effektiv lading.
5 fordeler med ladestasjon til elbil

5 fordeler med ladestasjon til elbil

1. Effektiv og sikker lading med ladestasjon

Brannsikkerhet er det absolutt viktigste argumentet for å montere en ladestasjon hjemme. Du kan lade elbilen med vanlig stikkontakt, men husk at vanlige stikkontakter ikke er konstruert for å tåle høy belastning over tid. På grunn av dette er det ikke lov å trekke mer enn 10 ampere (2,3 kilowatt), da det vil overbelaste stikkontakten og dermed utgjøre en brannfare.

Ønsker du å lade elbilen raskere og med høyere ampere, må du installere en ladestasjon. Da kan du få opp til 32 ampere (22 kilowatt) i timen. Dette vil gi deg mer effektiv lading av elbilen, i tillegg til at du er sikret mot overbelastning og branntilløp.

2. Praktisk og funksjonelt

Med ladestasjon hjemme slipper du hasteturer til bensinstasjonen eller andre ladestasjoner. Du kan enkelt og effektivt lade bilen hjemme. Har du en smart ladestasjon kan du også stille inn tidsintervaller som du ønsker at bilen skal lade, og dermed alltid ha en fulladet bil, samtidig som du sparer strømutgifter.

3. Spar strømutgifter over tid

Det finnes flere typer ladestasjoner som du kan installere, både enkle og smarte typer. Med den enkle ladestasjon kan du trygt lade elbilen din på riktig kurs og med riktig ampere. Velger du en smart ladestasjon får du i tillegg en del funksjoner med på kjøpet, som ytterligere tilrettelegger for tids- og kostnadsbesparelser. En smart ladestasjon gir deg blant annet mulighet til å stille inn når du ønsker at bilen skal lade og hvilken effekt den skal lades med.

4. Øker verdien på boligen

Det er ingen tvil om at elbilen har kommet for å bli. I 2019 ble det for første gang solgt flere nullutslippsbiler enn andre biler i Norge. Det betyr at behovet for ladestasjoner for elbiler øker, og flere vil se etter dette når de skal kjøpe bolig. Dermed vil en ladestasjon være et godt salgsargument og øke verdien på din bolig, dersom du skal selge.

5. Miljøvennlig løsning

Elbiler er i de aller fleste tilfellene bedre enn bensin- og dieselbiler når det kommer til global og lokal luftforurensning. I tillegg er elektriske biler langt mer energieffektive enn vanlige biler. Dersom du installerer en ladeboks, vil du ha kontroll på strømforbruket og spare strøm over tid. Smarte ladestasjoner vil kunne justere strømbruket ytterligere.

Ta kontakt med oss

Storhamar Elektro er en autorisert montør av ladestasjoner, og har lang erfaring med installering av ulike typer ladestasjoner til elbil. Ved å la oss utføre jobben, kan du være trygg på at ladestasjonen er skikkelig montert og at DSBs forskrifter for elsikkerhet er fulgt.

På tide å installere en ladeboks for elbil hjemme? Send oss en henvendelse!

Storhamar elektro as

62 55 55 60
Løvstadvegen 7
2312 Ottestad v/Hamar
post@storhamarelektro.no

Håkon Hågensen

Asgeir Horvli

Daniel Løvlien Halbakken

Eirik Østgård

Endre Storsveen

Enrico Bertini

Isak Tørud

Kim-Erik Frisholm

Kristoffer Hovsveen Holen

Lasse Halvorsen

Magnus Johansen Alfredsen

Magnus Thorsen

Ole Magne Berget

Petter Børresen

Petter Ulen

Roger Bjerkli

Roger Meland

Sigve Storbækken

Steffen Jevnaker

Stian Kristiansen

Stig Joar Helseth

Terje Johannessen

Josef Sætran-Chehade

Cameron W. Scott

Andre aktuelle saker

Ajax boligalarm fra Elotec

|

Ferdig montert Kr 12.800,- inkl. mva.

Ajax boligalarm fra Elotec

Startpakke på brann- og innbruddsalarm.
Bad inntil 8m<sup>2</sup>

|

KAMPANJEPRIS! Kr. 24 900,- inkl mva!

Bad inntil 8m2

Varmekabel, termostat, 1 dimmer, lysbryter, 4 downlights, punkt for baderoms innredning, stikkontakt ved baderoms innredning, jordfeilautomat med ny kurs, avtrekksvifte, 2 oppmøter og inntil 30 km reisevei t/r.
Elbillading

|

Elbillading

Storhamar Elektro har bred erfaring med montering av hjemmeladestasjoner for ulike typer elbiler.

Ta kontakt

post@storhamarelektro.no62 55 55 60
2312 Ottestad v/Hamar
Personvern
© 2021 Storhamar elektro as |
nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS